2013. október 16., szerda

Szedni vagy nem szedni?!

Ez itt a kérdés...

Olyan jó lenne tudni valójában mi van a gyógyszerekben és tényleg igazán használnak-e vagy csak tünetileg kezelnek?! Sajnos van egy olyan érzésem, amit az eddigi tapasztalataimra építek, hogy a nyugati típusú gyógyszeres kezelés olyan, mint amikor elviszed az autódat egy szerelőhöz, mert ég a szervizlámpa és ő csak fogja és elvágja a kábelt. Sosem derül ki, hogy valójában mi volt a baja, maximum, ha egyszer csak megáll alattad. Valahogy így van ez az emberekkel is, majd ha felboncoltak kiderül mi bajom volt!

Már lassan két éve nem szedek fogamzásgátlót és őszintén erre tudok minden nőt biztatni. Majdnem egy évbe telt mire teljesen kiürült a szervezetemből. Hónapokig szenvedtem a pattanásos problémás bőrömtől és sok időbe telt, hogy a ciklusom is rendszeressé váljon. Ugyanígy vagyok az antibiotikummal is, azt sem szedem már régóta és érdekes módon nélküle is mindig meggyógyulok és nincs szövődmény.

A múlt héten diagnosztizált IR miatt írtak fel egy gyógyszert (Merckformin), aminek jól ismert mellékhatásai a hasmenés és hányinger. Szépen adagolva kell hozzá szoktatni a szervezetemet. Először napi egyet este, majd reggel és este és végül napi 3 tabletta reggel, délben és este. Eddig elég jól produkálom a tüneteket! :)

Az a baj, hogy nagyon megoszlanak a vélemények és a tapasztalatok. Az interneten meglehetősen sok hozzászólás dicséri és persze említik az ismert mellékhatásokat, de önmagában a legtöbb IR-es és PCOS-es nő azt írja, hogy ennek a szedése közben tudott teherbe esni esetenként sokévnyi próbálkozás után...

Alapjában véve gyógyszer ellenes vagyok és próbálom nélküle megoldani az életemet, de lehet, hogy most ez az a helyzet, amikor nyitnom kell és meg kell próbálnom... hátha ez az, ami majd segít.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése