2013. október 11., péntek

Guszta garnéla

Sokan nem kedvelik a tengeri herkentyűket, de én bizony nem tartozom közéjük! :)

Mindent imádok, ami a tengerben van... A sót, a halakat, a tengergyümölcseit, Arielt, a kis hableányt és Flippert. :)

Amit nagyon, de nagyon szeretek az a garnéla rák, főleg ha grillezve van. Most kaptam egy receptet, amit jövő héten biztos ki fogok próbálni. Megosztom veletek, mert nagyon ötletesnek és gyorsnak tűnik.

Grillezett garnéla fóliában
(Romantikus vacsorára 2 személynek)

Hozzávalók:

  • Egy tucat megtisztított nyers garnéla
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • friss citrom
  • só,bors
  • alufólia
  • 1 dl fehér bor
  • felaprított petrezselyem
Elkészítés:

Felezzük meg a rákocskákat és tépjünk le két nagyobb darab alufóliát,amiket félbehajtva helyezzük rá egy mélytányérra. Nyomkodjuk bele alaposan és tegyük bele a garnélákat. Először nyakon öntjük őket egy kis olívával, majd jöhet a só, bors, petrezselyem és végezetül rápakoljuk a megtisztított fokhagyma szeleteket és meglocsoljuk egy kis fehérborral. Aki szereti, annak ajánlom, hogy csepegtessen rá a friss citrom levéből is, mert nagyon szuperül kihozza a garnéla ízét. 

Ezután már csak egy feladatunk van, méghozzá bezárni a kis rákcsomagokat és bedobni őket a sütőbe a grill rácsra. 5-10 perc elegendő lesz, ahhoz hogy szépen megsüljenek, és jól átjárja őket a fokhagymás, fehérboros, petrezselymes szósz. Köretnek jöhet kuszkusz, teljes kiőrlésű buci vagy ki mit ehet!

Atyaég!!!Alig várom, hogy elkészítsem! :)

1 megjegyzés:

  1. Jól hangzik :) Egyetlen apró dolgot változtatnék rajta ez pedig az alufólia. Ugyanis a citromlé, a bor képes kioldani belőle az aluminiumot ami eléggé mérgező :/
    Tedd inkább az egészet egy lefedhető tűzálló tálba :) Szerintem ugyanolyan fini lesz :)

    VálaszTörlés