2013. október 10., csütörtök

Diagnosztizálva

És akkor lássunk csodát!

Ma diagnosztizált inzulin rezisztens lettem, azaz hivatalosan bejelenthetem, hogy hülyék a sejtjeim. :)
Hihetetlen az érzés, ami elfogott, amikor kijöttem a rendelőből. Elragadott egyfajta nyugodtság és bolondos boldogság. Ez az! Beteg vagyok! :) Nem ok nélkül vannak az idegesítő tüneteim. Végre megvan a válasz a kérdéseimre és iránymutatást kaptam, hogyan és mit tegyek ahhoz, hogy meggyógyuljak. Komolyan felszabadító érzés... már a gondolattól könnyebb vagyok! :)

A doktornő, akihez bejelentkeztem egy végtelenül kedves és alapos szakembernek tűnt. Részletesen kifaggatott a panaszaimról, hogy a családomban milyen típusú betegségek fordulnak elő és részletesen átböngészte a leleteimet, amiket ebben az évben csináltattam. Volt köztük a hasi ultrahangtól kezdve, a pajzsmirigy vizsgálaton keresztül terheléses cukor és inzulin valamint teljes vérkép.

Ő, mint specialista csak rápillantott a terheléses cukor és inzulin eredményemre és ott kezdte, hogy normális éhgyomri vércukor nem kezdődik ötössel és az éhgyomri inzulin nem mehet 10 fölé. Az én éhgyomri értékeim? Soroljam? Vércukor 5,3 mmol . Inzulin 11,16 uU/ml Aztán, ami még ettől is intőbb jel, hogy a terheléses inzulinszintem 37,32 uU/ml volt, a normális 20 alatt van. Ezek persze csak számok, és nekünk laikusoknak és a hozzá nem értőknek nem sokat mondanak, de vannak egyéb jelei is ennek a kis "divat betegségnek". Száraz és érzékeny bőr, akár ekcéma szerű tünetek, állandó fáradtság, energiahiány, indokolatlan elhízás, depresszió, rendszertelen ciklus és még sorolhatnám. Ha ezek fennállnak tényleg érdemes kivizsgáltatni... Én megnyugodtam és indulhat a nagy életmódváltás! :)

Első lépésként ma este beveszem az első szem gyógyszert, amit felírtak és kigondolom, hogy fogok beiktatni az életembe heti 4-szer 30-60 perc mozgást! :)

Azt hiszem nem lesznek mostanában tétlen napjaim!

További helyzetjelentés, receptek, tapasztalatok ugyanitt! :)

2 megjegyzés:

  1. Ajánlom figyelmedbe:
    http://www.lifetilt.hu/blog/2013/03/ir-a-megvaltas-jelentkezz
    :*

    VálaszTörlés