2013. november 4., hétfő

Moo halloween-i tökfej levese

Az én barátnőm, Moo tudja a legfinomabb és legegészségesebb zöldség krémleveseket.

Tőle tanultam, hogy nem kell hozzá semmilyen sűrítő vagy krémesítő adalék (tejföl, liszt vagy tejszín). Elég ha csak éppen annyi vízzel tesszük fel a zöldségeket, hogy ellepje őket, majd botmixerrel pépesítjük és annyi vizet engedünk hozzá, hogy megfelelő sűrűségű legyen a saját kis ízlésvilágunknak. :)

Szóval a sütőtök krémleves...

Moo megpucolta és kikanalazta a magos részét a tököknek, majd úgy nyersen felkockázta és vízbe tette őket. Hagyta, hogy szegény tökök pépesre szétfőjenek és közben ízesítette fokhagymával, sóval, borssal és a legvégén egy kis szerecsendióval. Amikor már a tökfejek teljesen feladták, akkor még jól nekik esett a botmixerrel, majd hígította annyi vízzel, hogy ne főzelék, hanem krémleves állaga legyen a történetnek. :)

A hétvégén Anyukám sütött nekem tököt és nemes egyszerűséggel csak egy kis nyírfa cukorral szórta meg őket. A tervem az, hogy amit nem ettünk meg abból bizony krémleves lesz. Megfosztom őket a héjuktól, felkockázva felforralom őket egy kis vízben, majd jöhet a csúnya botmixer és persze a már említett fűszerek. Szerintem így még lesz egy kis pikáns füstös íze is a levesünknek.

Most ennek a szezonja van és ezt mindenféleképpen ki kell használni, mert a sütőtök nagyon sok hasznos vitamint tartalmaz és még szép színünk is lesz tőle, mint a babáknak. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése